Slimme luier van Google en Pampers heeft een ‘verschoonalarm’

Google-zusterbedrijf Verily werkt samen met Pampers aan slimme luiers, die ouders een seintje sturen als hun kind verschoond moet worden.

​Een huilende baby kan over het algemeen een paar dingen betekenen: honger, slaap, kramp of een volle luier. Raden wat de baby bedoelt is wat Pampers en Google-zusterbedrijf Verily dit najaar verleden tijd. Dan komen ze met het Lumi-systeem: een set met luier-sensoren, een Logitech-camera en slimme software die bijhoudt wanneer kinderen slapen, plassen en poepen.

​Lumi komt in eerste instantie in de VS beschikbaar, waar Pampers al een wachtlijst heeft opgesteld. De Lumi-luiers hebben een speciaal bevestigingspunt voor een herbruikbare sensor, die ouders steeds weer op de nieuwe pamper moeten doen. De prijzen van de normaal gesproken vrije dure pakken luiers zijn nog niet bekend.
Lumi zou ouders kunnen helpen met het advies dat kinderartsen hen toch al geven: houd het toiletschema van kinderen en hun slaapritme zo nauwkeurig mogelijk bij. Lumi zou dat automatisch doen, en zowel Pampers als Verily beloven dat de privacy van baby’s gewaarborgd is: de verzamelde informatie zou alleen voor de ouders inzichtelijk zijn.

Bron: Bright.nl